Το περιεχόμενο στο Site μου επηρεάζει την επισκεψιμότητα ;

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι όσες περισσότερες σελίδες υπάρχουν στο site σας, τόσο περισσότερη επισκεψιμότητα θα έχετε. Ακριβώς όπως η δημιουργία συνδέσμων (link-building).

Η δημιουργία περιεχομένου μόνο και μόνο για να έχετε περισσότερες σελίδες δεν αρκεί.

Βεβαιωθείτε ότι εστιάζετε όχι μόνο στην ποσότητα, αλλά και στην ποιότητα. Εάν δεν έχετε καλό περιεχόμενο, δεν θα ταξινομηθείτε σωστά στις μηχανές αναζήτησης και όλες αυτές οι σελίδες που δημιουργήσατε δεν θα βοηθήσουν στον σκοπό σας.

Στην πραγματικότητα πρέπει να ξεκινήσετε με ποιοτικό περιεχόμενο. Λογικά θα σκεφτείτε ότι όσο πιο πλούσιο είναι το περιεχόμενο, τόσο καλύτερα θα το κατατάξατε – αλλά αυτό απλά δεν είναι αλήθεια.

Κατ ‘αρχάς, δεν εμφανίζονται όλα τα οποία δημοσιεύετε στην αναζήτηση.

Δεύτερον, μερικές φορές, οι σελίδες μπορούν να εμφανιστούν στην αναζήτηση, αλλά δεν παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Για παράδειγμα, οι μηχανές αναζήτησης ενδέχεται να παραλείψουν τη σελίδα σας στους χρήστες επειδή έχει πολύ παρόμοιο περιεχόμενο με κάποιο άλλο site που εμφανίζεται ήδη στην αναζήτηση.

Και τρίτον, μόνο και μόνο επειδή έχετε σελίδες που εμφανίζονται στις μηχανές αναζήτησης δεν σημαίνει ότι θα προσελκύσουν χρήστες.

Δυστυχώς, όσοι προσπαθούν να έχουν πολλές σελίδες στο site τους τείνουν επίσης να αγνοούν την ποιότητα αυτού του περιεχομένου – και αυτό μπορεί να είναι καταστρεπτικό.

Το μάθημα? Για να αποφύγετε τυχόν λάθη, μην αφήνετε ποτέ την ποσότητα να επισκιάσει την ποιότητα!