Τι είναι το Social Media Marketing;

Το Social Media Marketing είναι ο συγκεκριμένος τομέας του Ψηφιακού Marketing που απελευθερώνει τη δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προς όφελος τελικά του επιχειρηματικού μας σκοπού. Εκμεταλλευόμαστε τις δυνατότητές τους και χρησιμοποιούμε τα εργαλεία τους στην κατεύθυνση της στρατηγικής Marketing που ακολουθούμε.

Γιατί είναι αναγκαίο

Με την τεράστια σημερινή διείσδυση των μέσων αυτών στην καθημερινότητα των χρηστών του διαδικτύου, αλλά και την αντίστοιχη επιρροή τους σε όλους τους τομείς, οικονομικούς και κοινωνικούς, τα Social Media ανήκουν πλέον στα κανάλια marketing με τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

  • Φέρνουν κοντά την επιχείρησή σας με το κοινό της, τη συνδέουν με την αγορά και τη βγάζουν από την απρόσωπη, καθαρά επαγγελματική μορφή της. Με την αλληλεπίδραση έρχεται η εμπιστοσύνη και η εξοικείωση.

  • Δημιουργούνται δεσμοί, ψηφιακοί και μη, με τους υποψήφιους πελάτες. Τελικά έρχεται το άμεσα ζητούμενο, η εύρεση νέων πελατών και οι πωλήσεις.

  • Η αναγνωρισιμότητα της επιχείρησης εκτοξεύεται και ταυτόχρονα χτίζονται και σχέσεις εμπιστοσύνης με υπάρχοντες και υποψήφιους ή μελλοντικούς πελάτες.

Ελάτε να συζητήσουμε ότι σας απασχολεί!
Αν θέλετε να γνωριστούμε και να συζητήσουμε οτιδήποτε σας απασχολεί είμαστε στη διαθεσή σας
ραντεβού online!

Και κάποια στατιστικά στοιχεία

  • Ο μέσος ενήλικας στην Ευρώπη περνάει 2.2 ώρες (!) ημερησίως στην περιήγηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

  • Το 75% των ανθρώπων που θα έχουν καλή εικόνα ή μια καλή εμπειρία από τα Social Media για κάποια επιχείρηση, θα την προτείνουν στον περίγυρό τους

  • Το 80% των ανθρώπων στην Ευρώπη χρησιμοποιούν το Instagram, ψάχνοντας προϊόντα ή υπηρεσίες. Λίγο μικρότερο είναι το ποσοστό για το Facebook.

  • Οι χρήστες του Facebook επισκέπτονται (κλικάρουν) 20 διαφημιζόμενες επιχειρήσεις κάθε μήνα